Ce Vei Învăța din acest Ghid cu Strategii Blackjack?
Blackjack-ul nu este doar un joc de noroc, ci și un joc de strategie și, prin urmare, poți face multe cu abilitățile tale de joc.
Așa că aici vă vom prezenta strategia de bază precum și alte strategii diferite de blackjack.
În acest ghid, vei învăța toate regulile pe care trebuie să le cunoști pentru a participa la jocuri de Blackjack distractive și, uneori, pline de câștiguri.
4 Lucruri Importante înainte de a Începe
Înainte de a începe să joci blackjack, îți recomand să parcurgi cu atenție următoarele patru puncte care pot influența destul de mult rezultatul final.
- Cunoaște toate regulile, cotele și pariurile din blackjack
- Alege inteligent varianta de blackjack pe care o joci
- Planifică-ți bugetul și setează cât ești pregătit să joci
- Nu uita de jocul responsabil să te oprești atunci când ai atins limitele setate
Strategia Blackjack de Bază
Cunoașterea strategiei de bază de blackjack îți va oferi toate cunoștințele de bază de care ai nevoie pentru a juca blackjack.
Când joci Blackjack, scopul este să ajungi în cele din urmă la o valoare de 21 cu cărțile tale de joc, fără a trece peste.
Dacă se întâmplă să treci peste 21, dealerul câștigă, indiferent de mână.
Ceri carte sau Stai?
Într-un joc de Blackjack, termenul „Cere Carte” se referă la acțiunea unui jucător care primește o altă carte cu scopul de a ajunge la 21 sau cât mai aproape de 21.
Dacă această acțiune face ca un jucător să depășească 21 jucătorul va pierde jocul.
Atunci când termenul „Stai” este folosit în Blackjack, se referă la momentul în care un jucător decide să nu ceară o altă carte de teamă să depășească 21.
A decide când este potrivit să ceri carte sau să stai într-un joc de Blackjack poate fi foarte dificil.
Dar o idee bună este să ceri carte împotriva mâinii dealer-ului dacă mâna ta totalizează 8, de exemplu.
Tabelul de mai jos prezintă câteva exemple de cazuri în care poate fi o idee bună să „Ceri Carte” sau să „Stai”.
Când să Dublezi?
Dublarea înseamnă practic dublarea pariului, iar acest lucru se întâmplă de obicei odată ce ți s-au împărțit două cărți.
Odată ce te „dublezi”, primești o carte suplimentară într-o confruntare cu dealerul care, în esență, va determina câștigătorul.
Opțiunea „Dublare” este recomandată atunci când mâna ta are o valoare bună sau cărțile din mâna ta sunt mai mari decât cea a dealerului.
Iată un tabel din care vei înțelege cel mai bine când să dublezi și când nu:
Când să Împarți Perechile?
Împărțirea Perechilor într-un joc de Blackjack se referă la momentul în care primele două cărți ale unui jucător au aceeași valoare și acesta alege să separe cărțile în două mâini individuale în timp ce își dublează pariul.
Cel mai bun moment pentru a alege să împarți perechile este atunci când primești doi ași, de exemplu, astfel încât șansele de a învinge dealer-ul sunt dublate
Tabelul de mai jos prezintă diferite scenarii în care opțiunea „Împarte Perechile” este o mișcare rezonabilă.
Regula lui 17 Soft
Un Soft 17 este o mână de blackjack în valoare de 17 care include un As, ce poate fi considerat fie 1, fie 11.
Orice mână care include un As este considerată „soft”, până când Asul poate fi numărat doar ca 1 în mâna în joc.
Deci, dacă ai avea un 9, 10 și un As, mâna ta ar fi considerată grea, deoarece Asul tău poate fi numărat doar ca 1 fără a depăși 21.
Dealerii trebuie fie să stea la 17 Soft (sau mai mare), fie să lovească, ceea ce înseamnă că pot sta doar pe Hard 17 sau mai mult.
Dacă dealerul se află pe Soft 17, joci un joc Soft 17. Dacă nu, joci un joc Hard 17.
Poți să îți dai seama ușor ce regulă se folosește pentru că acest detaliu este scris pe masa de joc.
Când să te Arunci?
Termenul „Aruncare” descrie momentul în care decizi să renunți la mână și să păstrezi jumătate din pariul original.
Este bine să iei în considerare opțiunea „Aruncare” dacă dealerul are o mână cu o valoare mai mare decât a ta.
De exemplu, dacă dealerul are un As, iar mâna ta totalizează între 12 și 17, iar tu nu ai un As.
Strategii Avansate de Blackjack
Dacă ai înțeles regulile la blackjack și, de asemenea, strategia de bază a jocului, atunci merită să începi să te gândești la una dintre strategiile de blackjack pentru avansați
Strategia avansată de blackjack depășește strategia de bază prin faptul că ia în considerare mai multe variabile din derularea unei mâini.
De exemplu, strategia avansată de blackjack ține cont și de specificul fiecărei versiuni de blackjack, numărul de pachete, locul de joc (cazinou online sau obișnuit).
De asemenea, acordă mai multă atenție asigurărilor.
În strategia de bază de blackjack, asigurarea este de obicei omisă.
Strategia de bază de blackjack te ajută mai ales cu primele două cărți pe care le primești.
Dar ce să faci, de exemplu, dacă aduni 15 sau 16 cu mai mult de două cărți?
Ce Reprezintă Număratul Cărților la Blackjack și cum Funcționează în Avantajul Tău?
Probabil ai văzut o groază de filme despre număratul cărților la blackjack.
Ei bine, numărarea cărților în este practic memorarea tuturor cărților care sunt împărțite în timpul unui joc, astfel încât să poți estima destul de sigur ce cărți mai sunt disponibile.
Prin numărarea cărților, este posibil să poți ghici ce carte urmează și, prin urmare, ai o șansă mai mare de a învinge dealer.
Este evident că acest lucru nu este ceva admirat în cazinouri.
De asemenea, numărarea cărților este posibilă numai în cazinourile fizice unde se folosesc puține pachete de cărți în fiecare joc.
Cum să Numeri Cărțile?
Mai simplu spus, trebuie doar să memorezi numerele cărților mari și mici (de cinci și mai puțin) care au fost deja împărțite.
Apoi, vei atribui o anumită valoare pentru fiecare carte, în funcție de sistemul folosit.
- Sistemul de Numărat Cărți Zen – în principiu, adaugi 1 punct pentru cărțile 2, 3 și 7, 2 puncte pentru toate cărțile 4, 5 și 6 și luați 2 puncte pentru toate cărțile de 10. Pentru fiecare As scazi un punct ignorând celelalte cărți.
- Sistemul de Numărat Cărți Hi-Lo – Aici adaugi puncte la cărțile cuprinse între 2 și 6, în timp ce scazi la cărțile cu valorile de la 7 la 9, scăzând suplimentar pentru orice altă carte.
Ce Strategie de Blackjack să Alegi?
Strategia de blackjack pe care o alegi ar trebui să depindă foarte mult de nivelul, cunoștințele și experiența anterioară la blackjack.
De asemenea, un rol foarte important este jucat și de ce versiune de blackjack joci.
Cele mai Potrivite Strategii pentru Începători
Pentru jucătorii de blackjack începători, desigur, cea mai bună strategie de utilizat este strategia de bază.
Acest lucru se datorează faptului că este relativ simplu și logic, cu foarte puține diferențe și lucruri de luat în calcul.
Pentru a folosi strategia de bază, poți folosi oricând tabelele de strategie de blackjack, care îți vor spune imediat ce decizie ar trebui să iei în fiecare situație specifică.
Cele mai Potrivite Strategii pentru Avansați
Dacă ești deja un iubitor de blackjack, îți recomand cu siguranță să alegi strategiile mai complicate, cu mai multe elemente și decizii de luat.
Va trebui să iei în considerare asigurarea, compoziția mâinii tale, câte cărți ai deja în mână, sau acțiunile dealerului la anumite stadii.
Tot aici putem vorbi și de număratul cărților deși acest lucru nu este văzut cu ochi buni de către cazinouri.
Strategii Blackjack cu Câștiguri Mari
Practic, fiecare startegie de blackjack poate aduce câștiguri mari.
Este destul de greu să determini că o anumită strategie este cea mai potrivită pentru a câștiga sume impresionante.
Sunt foarte mulți factori la mijloc pentru a face această apreciere.
Totuși, dacă te interesează cele mai mari câștiguri recente, un jucător din Glasgow a câștigat 74,000 de lire la Ace King Suited Blackjack. Suma a fost atinsă pentru că a făcut blackjack cu un rege de aceeași suită.
Mai recent, în 2018, un jucător a plecat acastă cu $500,000 de la un turneu din Marlyaland dotat cu premii totale de un milion de dolari!
Greșeli Comune pe care să le Eviți
Pentru a nu da din neatenție casei un avantaj mai mare la blackjack, încearcă să eviți să faci greșeli simple de începător.
Iată o listă cu cele mai comune:
- Una dintre cele mai tipice greșeli este plata pentru asigurare. În cele mai multe cazuri, plătind pentru aceasta, nu faci decât să mărești avantajul casei cazinoului. Prin urmare, îi sfătuim pe începători să stea mereu departe de pariurile de asigurare
- Află când să dublezi. De exemplu, dacă ai un 18 soft și dealerul are un 3, 4, 5 sau 6, este logic să dublezi. Pentru că mâna ta nu poate să depășească atunci când primești o nouă carte, în timp ce dealerul are șanse mari să o facă
- De asemenea, pe baza tabelului de decizie de blackjack, este recomandat să împarți întotdeauna dacă este posibil. Dar în cazul decarilor, ar trebui să te gândești mai mult și poate chiar să îi lași nedespărțiți. Împărțirea decarilor este una dintre principalele greșeli făcute de amatori la blackjack
- Dacă ai 16 și dealerul are, de exemplu, un As, uneori poate părea o decizie sigură să te oprești la 16, dar în practică nu tocmai rezonabil